Technológiám budúcnosti a riešeniam pre rozvoj sektora HoReCa (hotely, reštaurácie, kaviarne) sa v týchto dňoch venujú hotelieri na svojom jarnom stretnutí a konferencii v Košiciach.
Ako o tom TASR informovala Asociácia hotelov a reštaurácií Slovenska (AHRS), súčasťou podujatia sú okrem odborných prednášok a panelových diskusií aj workshopy či výstava.
Témami sú aktuálna situácia v sektore HoReCa aj výzvy v oblasti digitalizácie ubytovacích zariadení a gastroprevádzok na Slovensku. „Zmeny nákupného správania sa návštevníkov, prechod do online priestoru, automatizácia jednotlivých procesov, digitálne riešenia a vyššia kvalita poskytovaných služieb – to sú len niektoré z výziev, ktorým už čoskoro budú čeliť všetci zamestnávatelia, a dokonca i tie najmenšie mikropodniky,“ uvádza AHRS na svojej webovej stránke.
Na trojdňovom podujatí, ktoré odštartovalo v pondelok, by sa mali zúčastniť desiatky zamestnávateľov z oblasti gastra a hotelierstva. Podľa AHRS ide o najväčšie podujatie pre profesionálov z oblasti hospitality na Slovensku, na ktorom sa stretávajú majitelia a vrcholoví manažéri ubytovacích zariadení či gastroprevádzok, experti z praxe a vystavovatelia. Historicky prvý ročník AHRS zorganizovala v roku 1996.