Toto je jeden uspokojujúci a chuťovo nabitý studený cestovinový šalát s chrumkavou zeleninou, čerstvými bylinkami, rustikálnou starosvetskou salámou, pikantnými olivami a mozzarellou. Chutný taliansky dresing to všetko spája.
Čas prípravy: 20 minút min
Čas varenia: 10 minút min
Ingrediencie:
Cestoviny: 300 g cestovín (fusilli alebo rotini), cherry rozpoltené paradajky, 1 paprika (akejkoľvek farby), zbavená jadierok a nakrájaná, 1 nasekaná šalotka, 200 g marinovaných artičokových sŕdc, 50 vykôstkovaných olív, 6 nasekaných feferóniek, 250 g nakrájanej salámy, 200 g mozzarelly, nasekanú čerstvú petržlenovú vňať, nasekané lístky čerstvej bazalky
Dresing: 1/4 šálky extra panenského olivového oleja, 2 lyžice bieleho vínneho octu, 2 strúčiky cesnaku, 1 čajová lyžička sušeného oregana, 1/2 až 1 lyžička mletej červenej papriky, soľ, čierne korenie
Postup:
Priveďte do varu veľký hrniec s vodou.
Urobte dresing. V malej miske vyšľahajte všetky ingrediencie na dresing, aby sa spojili, dochuťte soľou a korením podľa chuti. Odložte bokom.
Uvarte cestoviny. Vriacu vodu bohato osolíme, pridáme cestoviny a varíme „al dente“ podľa návodu na obale. Scedíme a pridáme do veľkej misy.
Prihoďte cestovinový šalát. Do misky s cestovinami pridajte paradajky, papriku, šalotku, artičokové srdiečka, olivy, feferónky, salámu, mozzarellu a čerstvé bylinky.
Šalát premiešajte. Dresing nalejte cestoviny a premiešajte.
Nechajte 30 minút odležať, aby sa spojili chute.
Dobrú chuť.
Foto: Internet